Njemački prvak Bayern odlučio je da svom nogometašu Joshui Kimmichu neće isplatiti platu za onaj period koji će morati provesti u karantinu zbog toga što se odbija vakcinisati.

Podsjetimo, Kimmich je u četvrtak popodne otpao kao opcija za utakmicu s Augsburgom, a Bavarci su taj susret izgubili s 2:1. Kimmich je otpao jer je neko s kim je bio u bliskom kontaktu imao koronavirus, a on nije vakcinisan pa je automatski morao u karantin.

Sport1 piše da je čelnike Bayerna pogodila odluka o tome da ga sankcioniraju, ali i da ih je Nijemac ostavio bez izbora jer su ga na sve načine pokušali nagovoriti da se vakciniše. Bayern se odlučio za konkretne sankcije pa će tako Kimmichu biti oduzeto oko 800 hiljada eura od ukupnog iznosa godišnje plate.

Kimmich je nedavno produžio ugovor s Bayernom na iznos od 20 miliona eura pa Bild piše da će ga tvrdoglavost oko vakcinisanja zasad koštati tačno 768 hiljada eura. Osim njega vakcinisati se odbijaju Jamal Musiala, Serge Gnabry, Eric-Maxim Choupo-Moting i Michael Cuisance.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here