Juniorska ekipa Zvijezde 09 danas je debitovala u Ligi prvaka u meču protiv turskog Trabzona.

Utakmica se igrala u Ugljeviku, a turski tim je slavio rezultatom 0:1. No, ono što je obilježilo ovaj susret je skandal koji je izbio nakon završetka meča.

Naime, jedan neodgovorni pojedinac, ili grupa njih, danas su na stadionu u Ugljeviku onemogućili dovod vode na stadion ugasivši vanjski ventil. Zbog toga se igrači nakon završetka meča nisu mogli istuširati te su za tuširanje koristili vodu iz bočica.

U FK Zvijezda 09 su bijesni zbog današnjeg događaja, te su se o svemu i oglasili na Facebook stranici kluba.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

SKANDAL U UGLJEVIKU

Da jedna prava sportska priredba međunarodnog karaktera sa visokim zvanicama iz svijeta sporta i nadprosječnom posjećenosću ne protekne na vrhunskom nivou, pobrinuo se neodgovorni pojedinac ili grupa njih tako što je dovod vode u svlačionice onemogućen na vanjskom ventilu.


Akteri oba tima i službena lica su primorani da postupak održavanja lične higijene obave služeći se bočicama vode za piće!!! Veliki propust u organizatora, tačnije, diverzija, koštaće FK”Zvijezda 09” enormnom kaznom za naše uslove.
“Ovaj gest bacio je ljagu na jedan događaj koji je izazvao veliko interesovanje što se vidjelo iz broja prisutnih na tribinama ali i u VIP loži. Kome je to smetalo?

Najavljujemo prijavu MUP-u i sudski postupak protiv izvršilaca ovog čina. Izvinjavam se svim akterima, kao idobronamjernim ljudima i zahvaljujem na podršci”, rekao je Boris Stanišić prvi čovjek “Serdara”.

(raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime