Brazilski legendarni fudbaler Ronaldinho prošao je kroz pravi životni pakao. Bankrotirao je, a zatim se našao u zatvoru gdje je proveo nekoliko mjeseci zbog lažiranja pasoša u Paragvaju. Na sve to, u februaru mu je preminula majka od posljedica korona virusa.

Ali, utisak je da je ponovo stao na noge. Ponovo je na njegovom licu karakterističan i prepoznatljiv osmijeh koji ga je krasio tokom čitave karijere. A ponovo na računima ima i milione, što je sigurno dodatni razlog za zadovoljstvo.

Ronaldinhovi problemi počeli su nakon što je priveden na aerodromu u Asunsionu zbog lažnog pasoša. Prebačen je u ozloglašeni zatvor, gdje je bio sa najgorim kriminalcima, sa kojima je čak igrao i fudbal. Nije imao ni marke u džepu, pa je punih 5 mjeseci morao da ostane lišen slobode u Paragvaju.

Zbog kockarskih dugova i rasipničkog načina života na računu je imao svega pet dolara, proglašen je krivim i čamio je u zatvoru u Paragvaju.

Ali, nakon što su on i njegov brat pušteni iz Paragvaja, Ronaldinho je uspio da stane na noge. Iskoristio je svoje ime za marketinške aktivnosti koje su mu ponovo donijele veliki novac. Počeo je da snima reklame i spotove. Snimio je muzički spot, pokrenuo proizvodnju alkoholnih piča, a bio je i u spotu sa manekenkama.

Postao je i zaštitno lice jedne kladioničarske kuće, sa kojom je potpisao višegodišnji ugovor i saradnju.

Također, postao je zaštitno lice i najpopularnijih video-igrica za fudbal – FIFA i PES.

Sve ovo je bogato naplatio, a brazilski mediji procjenjuju da je trenutno “težak” oko tri miliona eura.

Za nekog ko je prije nekoliko mjeseci bio zatočen sa najgorim kriminalcima Južne Amerike, bez novca na računu, uopšte nije loša cifra, koja samo može da nastavi da raste ukoliko iskoristi potencijal svog imena.

Ostaje pitanje da li će ga zatvor i pakao kroz koji je prošao opametiti da sebi više nikada ne dozvoli ovako nešto, ili će ponovo nastaviti sa rasipanjem novca na žurke bez kojih očigledno ne može da živi i kojima se ponovo vratio čim je stekao milione na računu.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here