Najtrofejniji trener u historiji Partizana Ljubiša Tumbaković izrazio je žaljenje što je napustio selektorsko mjesto u Crnoj Gori i otvoreno priznao da je bila loša odluka da preuzme nacionalni tim Srbije.

On je jedne prilike gostujući na TV Arena Sport poručio da je “zalutao u reprezentaciju”.

“Ostaje žal za Crnom Gorom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali ozbiljnu priču, način igre, selekciju igrača, viziju… I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i sve opredijeli. Pravio sam greške tokom života i tada sam mislio da je ta odluka prava, da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju – rekao je Tumbaković pa nastavio o Srbiji:

“Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno ideal i kraj neke priče. Ako to imaš u CV-ju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču, dugoročne planove… Onda dođem u grad u kojem sam rođen i nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao. Utakmica protiv Turske odigrana je maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa nek ide, ali onda tapkamo u mjestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno. Bila je to mnogo loša odluka – završio je Tumbaković.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here