Velež večeras na Grbavici igra revanš meč 3. pretkola Konferencijske lige, a u goste mu stiže Elfsborg.

Utakmicu je za Avaz najavio i legendarni Baka Slišković, koji vjeruje da će Velež da se plasira u play-off.

“Mislim da će Veležu u revanšu trebati i malo sportske sreće” rekao je Slišković za Avaz te dodao:

“Trebaju malo poboljšati i kvalitet same igre kako bi se prošao Elfsborg. Šveđani nisu ništa posebno pokazali u prvoj utakmici, ali siguran sam da su Feđa (Dudić, op. a.) i stručni štab već analizirali sve njihove dobre i loše strane. Nadam se da će pokušati iskoristiti te loše strane, a dobre anulirati. No, prije svega je potrebno da trud, volja, želja, htijenje budu kao i do sada u evropskim utakmicama. Ako bude tako, imaju izgleda da prođu dalje.”

Podsjetimo, ukinuto je pravilo gola u gostima.

“Odlučuje jedna utakmica, gol u gostima se ne broji duplo, kao prije, tako da ne treba srljati, nego čekati svoju priliku. Ako je moguće, trebali bi, eventualno, kontrolirati utakmicu što je moguće više te stvoriti koju priliku i iskoristiti barem jednu. Uglavnom, to je to”, kaže popularni Baka.

Velež će imati veliku podršku s tribina.

“To može biti još jedan dodatni motiv, iako u ovakvim utakmicama ne treba veći motiv od prolaska dalje”, kazao je Slišković.

Na konstataciju da bi možda jedina prednost Šveđana mogla biti fizička spremnost, popularni Baka dodaje:

“Možda bi to moglo igrati neku ulogu u revanšu, ali vidim da Feđa kroz prvenstvene utakmice, koliko-toliko, pokušava odmarati igrače. Da ih sačuva svježim za evropska iskušenja. Pa i posljednja utakmica u Bijeljini (1:1) je pokazala da je čuvao neke igrače za koje smatra da će biti od najveće koristi u četvrtak.”

“I sama nedavna Feđina izjava da je mislio da ima 20 igrača, a, nažalost, nije baš to tako, pokazuje da je i on svjestan svega. Ipak, taj igrački kadar nije toliko širok da bi mogao eksperimentirati u prvenstvu. Elfsborg je djelovao svježije i u prvoj utakmici – fizički, ali organizacijski i tehnički je inferiorniji u odnosu na igrače Veleža. Ništa oni nisu posebno pokazali”, zaključio je Slišković razgovor za Avaz.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime