trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Sapunica oko Novaka Đokovića i vize za ulazak u Australiju nastavila se i jutros.

Đoković je prije nekoliko dana dobio ponovo vizu za ulazak u Australiju nakon što je Federalni sud presudio u njegovu korist, ali slavlje nije dugo trajalo.

Naime, jutros je objavljeno da je australski ministar za imigracije Alex Hawke odlučio da poništi ovu odluku i ponovo je oduzeo vizu srbijanskom teniseru koji se uveliko već spreman za igranje na Australian Openu.

Đokovićevi advokati odmah su uložili žalbu na ovu odluku i tražili su novo suđenje, ali mnogi smatraju da ovaj put prvi teniser svijeta neće izaći kao pobjednik, te da će biti deportovan iz Australije.

Povodom svega oglasio se i bivši službenik australijskog Ministarstva za imigracije, Abul Rizvi, koji je otkrio nove detalje povodom ovog slučaja.

Rizvi je objasnio da je sve moglo biti drugačije da se Đoković 4. januara nije pohvalio na društvenim mrežama da je dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu.

“Dobar je dio svega ovoga posljedica reakcija Australijanaca nakon Đokovićeve objave na Instagramu 4. januara. Da nje nije bilo mislim da bi sve bilo drugačije. On se pohvalio da je dobio medicinsko izuzeće i sve je tada krenulo”, rekao je Rizvi.

Australijanci su tada negodovali zbog toga što je Đoković dobio takvu povlasticu i krenula je lavina prigovora zbog čega je sve rezultiralo nevjerovatnom dramom koja traje već više od sedam dana.

https://www.instagram.com/djokernole/?utm_source=ig_embed

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here