Napolijev napadač Victor Osimhen prisjetio se teškog odrastanja u rodnoj Nigeriji i svog puta do statusa nogometne zvijezde. Danas je on jedan od najboljih nogometaša Napolija, italijanskog kluba koji je za njega lani izdvojio 70 miliona eura da bi ga doveo iz Lillea.

Strijelac sedam golova u osam ovosezonskih nastupa za klub prisjetio se svojih početaka, koji nisu obećavali.

“Sve je počelo kao san, dječački san iz sirotinjske četvrti. Želio sam postati profesionalni nogometaš, bio sam inspiriran legendama kao što su Didier Drogba, Odion Ighalo, Mikel Obi i mnogi drugi. Osjećam kao da sam ispunio tu svoju želju, a to je jedno od najvećih ostvarenja u mom životu”, započeo je.

“Dok sam odrastao, čistio sam žljebove za 20 naira (10 feninga) za vlasnika stana u kojem smo živjeli, a čistio sam i kod susjeda. Donosio sam i vodu za, mislim, 80 naira. Pronalazio sam zadovoljstvo u tome jer sam smatrao da naporno radim za taj novac, to mi je bilo važno. Bio sam svjestan kako trošiti i pomagati porodici. Moja su braća prodavala novine, a moja sestra narandže. Ja sam bio na prometnoj ulici, jurio za automobilima i ljudima davao vodu za novac. Osjećam da su mi te muke pomogle u životu, da su od mene napravile čovjeka kakav sam danas”, dodao je.

Osimhen je u Evropu stigao 2017., kad ga je uzeo Wolfsburg. Prije dolaska u Napoli igrao je za Charleroi i Lille, u kojem je postigao 18 golova u 38 nastupa. Sad je pod ugovorom za vodeću ekipu Serie A do ljeta 2025. godine.

(raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime