Bh. reprezentativac Edin Džeko na kraju ove sezone će prema svemu sudeći napustiti Romu.

Džeko je u rimski klub stigao na ljeto 2015. godine iz Manchester Cityja i uspio je postati jedan od najboljih strijelaca u historiji Vučice.

Međutim, još od prošlog ljeta Dijamant je nekako na izlaznim vratima Rome. Bio je na korak od Juventusa, ali je transfer propao u posljednji trenutak. Potom se ponovo sve zakomplikovalo u januaru kada ga je Roma pokušala prodati u posljednjem trenutku.

Tada je Džeko bio u sukobu s Paulom Fonsecom, ali su uspjeli da to riješe nakon što je bh. napadač ostao u Romi. Ipak, Corriere dello Sport piše da se Džekina bajka u Romi bliži kraju.

Naime, klub s Olimpica traži novog napadača kojeg žele dovesti na ljeto, a trenutno prvi na listi želja je Mauro Icardi koji će na kraju sezone najvjerovatnije napustiti PSG.

Jučer je L’Equipe objavio da je Icardi saopštio čelnicima kluba da se želi vratiti u Italiju i jasno je da mu oni neće praviti problem. Interes za Argentinca pokazalo je nekoliko klubova, ali čini se da je najbliži Romi.

Navodno, rimski klub je već u kontaktu s Wandom i dogovaraju se oko ličnih uslova Icardijevog ugovora, a također očekuje se da će on preuzeti broj devet naredne sezone od Džeke. Gdje će Dijamant igrati naredne sezone ostaje nam da vidimo.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime