Bivši igrač Željezničara Radmilo Bogdanović nije u fudbalu otkako je okončao svoju karijeru, no često je u prilici da kroz gostovanja u raznim TV emisijama komentariše zbivanja u svijetu fudbala.

Nekadašnji napadač Atletico Madrida, kasnije NAC Brede i Werdera, nedavno je gostovao u emisiji “Mojih TOP 11” gdje je kroz razgovor sa Nebojšom Petrovićem odabrao idealni tim fudbalera s kojima je igrao tokom svoje karijere.

Fudbaler koji je ponikao na Grbavici iznimnu čast je ukazao rahmetli Suvadu Katani, o kojem je govorio u superlativu.

– Za mene je bez dileme desni bek Suvad Katana. On je selektiran kad i ja. On je jedan od najboljih odbrambenih igrača s kojima sam igrao. Imao je sve, i desnu i lijevu nogu, i ono što je najinteresantnije da je on imao takve napadačke kvalitete da mi prosto nismo mogli vjerovati da ga ne guraju u sami napad. Mi smo na treningu znali reći, kada igramo međusobno, kad je gusto: “Hajde, Sudo, ti u špic” – prisjetio se Bogdanović svog saigrača koji je preminuo 2005. godine, te dodao:

– Znao je dečko da igra fudbal. Imao nisko težište, znao da se zagradi, brz kao oko. Uz to je imao jako dobre ljudske kvalitete.

I u nastavku intervjua Bogdanović je sipao komplimente na račun bivšeg reprezentativca Bosne i hercegovine, spomenuvši ga zajedno s rođenim Trebinjcem Nebojšom Gudeljom.

– Mi (reprezentacija Srbije, op. a.) da sada imamo Gudelja na lijevom beku i da u reprezentaciji imamo Katanu, ja bih u Taš kladionici kod Mačka i bubreg stavio da mi idemo u Katar – ovim je riječima nekadašnji fudbaler Željezničara opisao igračke kvalitete Gudelja i rahmetli Suvada Katane.

(faktor.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime