Prvi čovjek Mladosti iz Doboj-Kaknja, Mensur Mušija, u razgovoru za Avaz otkrio je kako više nije uključen u tužbu, već da je sve na advokatima.

Mladost je, uprkos činjenici da je izborila opstanak u Premijer ligi bez većih problema, izbačena nakon što Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH nije dala licencu ovom klubu.

Nećemo odustati od tužbi. Više nisam u to involviran. Sve sam već predao advokatima koji na tome rade, ali stvar sigurno neće stati i mi ćemo tražiti naša prava, kaže Mušija za „Avaz“.

Mladost je pozvala klubove na zajednički sastanak s Nogometnim savezom kako bi se razgovaralo o problemima u bh. fudbalu. Za sada su dobili potvrdu od Željezničara, Sarajeva, Veleža, Slobode i Tuzla Cityja.

Mi sada čekamo da Savez zakaže sastanak. Ne znam hoće li do toga doći, ali, ako oni to ne žele, mi ćemo sjesti sami. Imam jednu poruku za sve klubove: „Ko je sljedeći?“. Ne mogu nam uskratiti da razgovaramo i da tražimo bolje za naš fudbal”, naglašava Mušija i nastavlja:

Znaju oni u Savezu ko i koliko ulaže. Ne treba biti naivan oko toga, ali to njih, očigledno, ne zanima. Najbolje bi bilo da se svi okupimo u Savezu, odigramo „PlayStation“ i tako odlučimo ko će biti prvak. Zamislite da trener jednog kluba javno kaže da čeka odluku da mu ekipa, koja je ispala iz lige, čeka ponedjeljak da nakon licenciranja ostane u ligi. To ne postoji nigdje i govori sve samo po sebi”, mišljenja je prvi čovjek Mladosti.

Nogometni savez BiH je pod prismotrom UEFA-e. Čini se da će se od sada budno pratiti sve što se događa, a moguće su i sankcije.

“Mene čudi da nam uopće dozvoljavaju da igramo. Oni nemaju predstavu koliko je politika ušla u bh. fudbal. Da znaju, zabranili bi da igraju od pionirskih do veteranskih selekcija. Kod nas izađe član Predsjedništva i kaže da će Borac biti prvak i igrati Ligu prvaka. Za UEFA-u je miješanje politike najveći grijeh, a kod nas toga ima itekako, tvrdi Mušija i zaključuje:

Ja se borim s djecom na terenu i izborimo opstanak u ligi na pošten način, a oni nas izbace. Neće nas izbaciti, u to sam siguran”, naglašava Mušija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime