trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Priča o tome kako je Hasan Salihamidžić stigao do Njemačke dobro je svima poznata. Otišao je posljednjim letom iz Sarajeva i izbjegao je ratne sukobe u Bosni i Hercegovini, te se skrasio u Hamburgu, gdje je ubrzo stekao status zvijezde HSV-a.

Radio je žestoko i naporno kako bi stigao tu gdje jeste, a malo je poznato da je u maju 1997. godine tada 20-godišnji Hasan umalo izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Nakon treninga Salihamidžić je u posuđenom BMW kabrioletu požurio na sastanak sa djevojkom. Na putu do nje je doživio tešku nesreću u kojoj je samo čudom ostao živ.

Hasan je izgubio kontrolu nad automobilom zbog obilne kiše koja je padala. Udario je u Ford Fiestu, te je udario u zid obližnje porodične kuće. Silina udarca je bila toliko jaka da je ‘uletio’ u dnevni boravak.

Dvadesetak vatrogasaca i članova Hitne pomoći izvlačili su Salihamidžića iz olupine, a on je te daleke 1997. godine otkrio šta se desilo.

“Krenuo sam sa semafora, bilo je mokro i auto je jednostavno proklizalo. Udario sam u Fiestu koja je išla iz suprotnog smjera, a zatim sam udario u kuću”, rekao je Salihamidžić.

U kući je bila starija gospođa koja je od šoka završila u bolnici, a Hasan ju je našao:

“Odmah sam otišao do nje i izvinio se”.

Morao je Hasan namiriti i štetu od 60.000 KM, ali na kraju može da bude itekako sretan što je izvukao živu glavu i što je prošao bez težih povreda.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here