Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije nakon što je učestvovala na evropskom, na putu je da se prvi put plasira na svjetsko prvenstvo, jer je uspjela u minulim kvalifikacijama plasirati se u baraž. Makedoncima čestitke stižu sa svih strana, a jedna je i iz BiH. Vlatko Glavaš je čestitao svom nekadašnjem saigraču iz Fortune Darki Pančevu.

“Hvala mom dragom Vlatku. Veliki fudbaler i još bolji čovek. Šteta što nije uspela i njegova, vaša Bosna. Imate dobru reprezentaciju šta se dešava tamo. Žao mi je što nema bivših igrača da vode reprezentaciju, Savez. Evo Piksi je najbolji primer šta je napravio”, ovim riječima je krenula priča sa legendarnim napadačem Crvene Zvezde koji je postigao gol odluke u finalu Kupa šampiona 1991. u Bariju.

Darko Pančev danas živi u Skopju, posjeduje eminentan restoran, ali i dalje mu je fudbal na prvom mjestu.

“Naravno, to je moj život. Evo u nedelju prvo sam gledao Hrvatsku, pa moju Makedoniju j na kraju Srbiju. Bio sam sretan jako na plasmanu Hrvatske i Srbije i naravno našem u baraž. Bio bih najsretniji kada bi se sve selekcije sa prostora bivše Jugoslavije plasirale na Mundijal. Na našim prostorima se uvek igrao odličan fudbal, a ja i danas uvek navijam za naše reprezentacije. Pa neću valjda navijati za Belgiju protiv Slovenije. Naravno, da ću za Slovence, Bosance…

Darko Pančev je igrao sa mnogim asovima, ali posebno ističe trojicu Suśića, Stojkovića, Savičevića.

“Bratko, bre, kakvi su to bili igrači, svako na svoj način majstor. Pape dati loptu, gol, kao i Dejo, a Piksi organizovati igru, pravi vođa”. A i o nekadašnjem najmlađem igraču Prve lige ex YU mogle bi se mogle pisati knjige, u nekoliko tomova, kakve je sve golove postizao. Upravo ga je na kraju ovog kratkog razgovora na relaciji Sarajevo – Skopje podsjetio nekadašnji kapiten BiH.

“Pored toga što je Darko bio sjajan igrač, on je divan čovjek, koji će me uvijek podsječati na vrijeme provedeno u Fortuni i neću nikada zaboraviti njegovu ljudsku veličinu i pomoć za vrijeme rata u BiH, kada je Darko uvijek bio prvi kada smo skupljali pomoć za sve gradjane BiH. A kada o silnim njegovim golovima govorimo, sjetim se njegovog gola sa vrha šesnaesterca legendarnom Kanu, a ja sam bio asistent. I zamislite nakon pobjede nad Bayernom 3:1, bude smijenjen veliki trenere Otto Rehagel”, kaže Glavaš.

“Dragi moj Vlatko to su bila lepa vremena, volim se podsetiti. Dođite mi u Skopje, prvom prilikom da vas ugostim”, rekao je na kraju legendarni Pančev za Federalnu televiziju.

(federalna.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here