FC Koper odlično je startovao u novoj sezoni Prve lige Telemach Slovenije i nakon 6 odigranih kola zauzimaju prvo mjesto na tabeli sa 16 bodova ( 5 pobjeda i 1 remi ), dok na drugom mjestu nalazi se Bravo sa 7 odigranih utakmica i 13 bodova.

Ekipu sjajno vodi sa klupe Zoran Zeljković uz svog prvog pomoćnika Denisa Halilovića kojeg smo kontaktirali, a on je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com.

Denis Halilović je prošle godine završio svoju nogometnu karijeru, a igrao je u Rusiji, Sloveniji, Austriji, Nizozemskoj i Japanu.

“Kao prvo moram reći, da sam jako zahvalan treneru Zoranu Zeljkoviću, što mi je pružio šansu i uzeo me kao svog pomoćnika, također i predsjedniku kluba Anti Gubercu”, rekao je na početku razgovora Halilović pa nastavlja;

“Cilj kluba je, kao što je rekao predsjednik, biti bolji nego prošlu sezonu i izbjeći baraž. Sezona je za nas počela odlično, imamo zanimljivu ekipu momaka, koji su željni dokazivanja, koju predvodi kapiten Ivica Guberac, uz pomoć Aleksandra Rajčevića i Mitje Vilera, igrači sa iskustvom iz Lige Šampiona i lige Europa… Imamo odlične uslove za rad, Zoran je odličan, mlad trener, koji dnevno uči sa svih strana, pa imam tu sreću, da mogu uz njega”, rekao je za bhlopta.com Halilović.

U razgovoru za naš portal Denis Halilović nam je otkrio da je prije tri mjeseca završio UEFA A licencu i da ima želju da završi UEFA PRO i to što prije.

“Želja mi je da nastavimo ovim tempom rada i učenja i da sa Koprom ostvarimo rezultat kad bude vrijeme za to. Idemo polako iz utakmice u utakmicu”, kaže Halilović koji je veliki prijatelj sa našim legendarnim bivšim reprezentativcem Markom Topićem.

“Često se čujemo sa Markom Topićem, koji posjeduje UEFA PRO licencu i čeka uskoro aganžman. Rekao sam i Faliju Ramadaniju, koji je ostvario moj prvi transfer u inozemstvo (Rusiju), da će ostvariti i moj prvi transfer kao trener”, rekao je na kraju razgovora za bhlopta.com Denis Halilović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here