Nakon uvodnih kvalifikacijskih utakmica Faruk Hadžibegić je u analizi izdvojio nekoliko fudbalera, a jedan od njih bio je mladi Dennis Hadžikadunić koji je još jednom pokazao da je Bosna i Hercegovina u njemu dobila odličnog fudbalera za budućnost.

Protiv Francuske je Hadžikadunić imao najteže moguće zadatke u svijetu fudbala – čuvati Mbappea, Griezmanna, Pogbu, Comana…, a zadatak je obavio vrlo uspješno. Koliko su Zmajevi odbrambeno bili dobri najbolje govori podatak da je Francuska u cijeloj utakmici tek dvaput šutirala u okvir Šehićevog gola. No, jedan od tih udaraca je na kraju završio u mreži zahvaljujući Griezmannu.

U međuvremenu Hadžikadunić se vratio u Rusiju. Javio nam se nakon utakmice protiv Spartaka (2:3) na kojoj je viđen nesvakidašnji prizor za današnja vremena – 32.000 gledalaca.

“Bilo je lijepo ponovo biti sa reprezentacijom, vidjeti saigrače… Što se tiče ove dvije utakmice, mislim da smo zaslužili puno više od jednog boda s obzirom kako smo igrali, naročito protiv Francuske. Svi smo bili kao jedan. Selektor nas je baš dobro pripremio. U obje utakmice sam bio starter. Sad jesam li očekivao to ili ne, teško mi je reći, ali svakako da sam bio spreman i na taj scenarij. Reprezentacija je reprezentacija. U svakom momentu moraš biti spreman”, kaže nam Hadžikadunić.

Zmajevima su ‘poklon’ dali Ukrajinci koji su kiksali protiv Finske i Kazahstana. Nakon tri utakmice i oni imaju jedan bod.

“Ukrajinci su nam jedni od konkurenata za to drugo mjesto. Za nas je, naravno, dobro što nisu pobijedili u tim utakmicama, ali mi moramo biti fokusirani na sebe i na sljedeće utakmice. Ako budemo u nastavku kvalifikacija igrali kao sada protiv Francuske, vjerujem da možemo ostvariti svoj cilj.”

Igrati protiv Francuske za Hadžikadunića je bilo veliko iskustvo, a tokom razgovora istakao je i da mu prijaju metode novog selektora.

“Novi je selektor, prvi put smo zajedno radili, ali ostavio je dobar dojam na mene. Posebno mi se sviđa kako nas motiviše. Je li strog? Vidi se da je pošten i dobar čovjek, no ako ti kaže nešto da uradiš, na tebi je da uradiš.”

Od ljeta 2018. godine igra u Rusiji za Rostov. O eventualnom promjeni sredine za sada ne razmišlja.

“Ovo mi je treća sezona u Rusiji, lijepo se osjećam. Ciljevi su takvi da u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo, do kraja je ostalo šest kola i nadam se da ćemo iskoristiti ovaj finiš na najbolji mogući način. Bilo bi odlično ako bismo izborili plasman u Evropu. Transfer? O tome agent vodi brigu, ne razmišljam o tome.”

Zajedno sa njim u Rostovu je Armin Gigović, još jedan “Šveđanin” kojeg čelnici N/FSBiH pokušavaju dovesti među Zmajeve.

“Vidjet ćemo hoće li i Armin igrati za BiH. Ja bih volio, naravno, na kraju nam je rekao Hadžikadunić.”

(reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime