Ako niste ljubitelji velikih promjena, odricanja i dijeta, postoje načini da uz malo promjena prehrambenih navika smrašte.

Mnogi se uplaše samo kada čuju riječ “dijeta” ili “teretana”, pa bi radije da smršaju na neki lakši i jednostavniji način. Da biste topili kalorije i izgubili kilograme, svakako morate da se potrudite, no kako to napraviti bez da se posjećuje teretana i prati posebna dijeta?

Prvo pravilo je da jedete proteine uz svaki obrok. Proteini duže drže sitima, a većina ljudi prestane s dijetom jer osjećaju da su gladni i nezadovoljni svojim obrocima. Ali ako svaki vaš obrok sadrži proteine, osjećaj gladi će nestati.

Drugo pravilo je da svakom obroku dodate 2-3 kašike povrća. Vlakna iz povrća mogu da pridonesu osjećaju sitosti nakon svakog obroka. Povrće je uz to dobar izvor vitamina i minerala i u potpunosti će čuvati vaš organizam i činiti ga zdravim.

I na kraju, treće pravilo je da prestanete jesti prije nego što se prejedete. Želucu je potrebno 20 minuta da pošalje signal do mozga kako smo siti. Ako brzo jedete i imate manje od 20 minuta za jelo, onda biste mogli da se prejedete.

Stoga je važno da znate kako i kada jedete, te da obratite pozornost na okus, teksturu i osjećaj hrane dok se ista nalazi u ustima. Tako možete prestati da jedete kada ste oko 80 posto puni, a to će rezultirati osjećajem sitosti, te će te biti zadovoljni znajući da ipak niste pretjerali.

Ovakve promjene u samoj prehrani pomoći će vam da smršate. Možda rezultati neće doći preko noći, no budite sigurni da ćete prije ili kasnije shvatiti da je vrijedilo. Pa, zašto ne pokušati?

(body.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here