Dječak Tom, koji je pažnju javnosti skrenuo u finalu Roland Garrosa, ne prestaje da bude u centru zbivanja i nekoliko dana po završetku Grand Slama.

Novak je dječaku koji ga je sve vrijeme bodrio iz publike poklonio reket po završetku meča, a njegova reakcija mnogima je natjerala suze na oči.

Sada se oglasio i dječakov otac koji je otkrio šta se dešavalo poslije momenta koji je oduševio cijeli svijet.

“Na meč je došao u srpskoj majici”, otkrio je njegov otac za francuski sajt “Francebleu”, a zatim opisao detalje tokom meča, naročito kada je Novak izgubio prva dva seta od Tsitsipasa u finalu.

“Počeo je vrlo snažno da ohrabruje Novaka, koji ga je primijetio. Uspostavio je malu vezu. Kada je došao da sjedne nasuprot nas, pogledao je Toma i podigao mu palčeve u vis i namignuo”, otkrio je otac.

Nakon što je poslije nevjerovatnog preokreta Novak uspio da savlada Grka i dođe do svog 19. Grand Slam trofeja, došao je baš kod malog Toma čija podrška mu je dala energiju da napravi preokret.

Nakon što ga je vidio kako skače od sreće, Novak je pogledao ka Tomu i rekao mu je da ostane tu “Vratit ću se poslije”, obećao mu je najbolji teniser svijeta, koji je nakon finala imao obaveze za davanje intervjua i ceremoniju dodjele pehara.

“To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće. Bio je nevjerovatno sretan. Siguran sam da je o tome razgovarao i sa prijateljima. Jutros je želio da uzme kapu i odnese je u školu. To je trenutak koji će mu se zauvijek urezati u sjećanje. Želio je da nosi kačket i popodne na ručku. U subotu igra na turniru, mislim da će ga i tada nositi”, zaključio je otac.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime