Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera na svijetu Novaka ponovo je govorio o svom sinu i odnosu zapadnih medija prema njemu, gostovao je u emisiji “Dnevni red” na televiziji B92 i dotakao se raznih tema.

On je objasnio da Novaka voli cijeli region, jer je veliki humanitarac i uvijek pomaže drugima.

“Nije ponos samo srpskog naroda, već svih naroda u regionu. Svi ga cijene, vole i poštuju. On cijeni i poštuje sve narode iz bivše Jugoslavije i nikoga ne razdvaja. On im pomaže, kao što je pomogao i Italiji”, rekao je Srđan Đoković u emisiji “Dnevni red” na televiziji B92.

Srđan smatra da Englezi ne mogu podnijeti to što je Novak najbolji na svijetu.

“Čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama? U historiji smo uvijek bili na pravoj strani. Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cijenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo dio stare evropske civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo. Što se tiče toga da li Novaka vole ili ne vole, to je vjerovatno zato što ga je izmislila engleska buržoazija. To je njihov sport, a u tom sportu je jedan Srbin najbolji na svijetu već 10 godina. Novak nijednim svojim gestom im ne daje razlog da se tako ponašaju prema njemu. Za njega je čitava Evropa jedno selo, jedan grad, jedan narod”, naglasio je Srđan Đoković.

Srđan ne krije razočarenje nekim političkim odlukama u regionu.

“To što nije uradila ni BiH (usvojila Rezoluciju), uradila je moja, naša, srpska zemlja, Crna Gora. To je za mene poraz ogroman, i mene i svih Srba u cijelom svijetu.”

Za kraj se osvrnuo na predstojeći Wimbledon.

“Trebalo je da ode u Wimbledon, ali morao je da bude u mjehuru, pa je zato otišao na Mallorcu, gdje će igrati u dublu. Otići će potom u London, ali tada će morati da bude u balonu, neće moći da viđa porodicu”, objasnio je Srđan Đoković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime