Kako navodi italijanski list “Corriere dello Sport”, rukovodstvo rimskog tima odlučilo je da s Džekom ne nastavi saradnju do kraja ugovora i s njim će pokušati da dogovori raskid saradnje nakon okončanja ove sezone.

Sportski direktor kluba Tiago Pinto već je u potrazi za novim napadačem koji će, zajedno sa Borjom Mayoralom,naredne sezone predvoditi napad Rome, a jedno ime se posebno izdvaja.

To je napadač Torina Andrea Belotti. Ovaj 27-godišnjak spreman je za novi korak u karijeri, ima odlične ponude na stolu, a navodno je za njega Roma destinacija koju preferira.

Pored rimskog kluba, interes za uslugama reprezentativca Italije pokazuju Milan, Atletico, Chelsea, Everton i Lyon, no “Vučica” je u prednosti i velike su šanse da će upravo Belotti zamijeniti Džeku u dresu s brojem devet.

Ipak, Roma, prije svega, treba sa Edinom dogovoriti raskid saradnje. To će ih koštati 7,5 miliona eura, koliki je ugovor bh. napadača za posljednju sezonu, ali je, prema svemu sudeći, došao kraj Džekinom boravku na Olimpicu.

Legendarni bh. napadač u Romi je od 2015. godine. Igrao je zaista fenomenalan fudbal u dresu ovog tima i postao je jedan od najboljih napadača koji su ikad zaigrali na Olimpicu.

Ukupno je za Romu Džeko odigrao 251 utakmicu i postigao 116 golova te je treći strijelac kluba svih vremena, iza Francesca Tottija (307) i Roberta Pruzza (138).

(hayat.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime