Edin Džeko zvanično je predstavljen u dresu Intera, a u svom debiju na prijateljskom meču postigao je i prvijenac. Edin je odmah nakon predstavljanja govorio za Inter TV.

“Super je osjećaj biti ovdje. Oduševljen sam. Ovo je velika prilika za mene i želim zahvaliti treneru i direktorima što su pokazali toliko vjere u mene i vjerovali su još uvijek mogu napraviti razliku”, kazao je Džeko u uvodu, a potom dodao:

“Inter je veliki klub, prvaci Italije, a vidio sam ko su tokom mojih šest godina u Seriji A. Sad ću i sam igrati za njih i oduševljen sam igrati za prvaka”.

Trener Intera Simone Inzaghi odabrao je bh. Dijamanta za napad Intera nakon odlaska Lukaku, a Džeko ima samo riječi hvale za talijanskog stručnjaka.

“Razgovarao sam s njim i šalili smo se na tu temu. Rekao je: ‘Napokon nismo na suprotnim stranama’. Puno smo puta bili jedan protiv drugog i sretan sam što mogu raditi s njim jer je u Laziju pokazao za što je sposoban. Radujem se treniranju s njim”, istakao je Edin, a potom govorio o odnosu sa Aleksandrom Kolarovom s kojim će treći put dijeliti svlačionicu.

“I s njim sam razgovarao. Čini se da nam je suđeno da budemo zajedno nakon Manchester Cityja i Rome. On je sjajan momak i sjajan igrač. Drago mi je što ću opet igrati s njim”.

“Tek sam stigao, ali znam da Inter ima tim pun zvijezda. Siguran sam da ćemo uživati, a i navijači. Veliki pozdrav svima njima. Daću sve od sebe za ovaj klub”, kazao je za kraj Edin Džeko, devetka prvaka Italije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here