Brend Hidn-Ander privukao je poznatog bosanskohercegovačkog nogometaša Edina Džeku da se pridruži kao investitor.

Vrhunski proizvođač tenisica širi se na nova tržišta i ovog je mjeseca otvorio izložbeni prostor u New Yorku uoči lansiranja brenda u Sjedinjenim Američkim Državama tokom ove godine.

Edin Džeko jedan je od najprepoznatljivijih bh. nogometaša. Navijači su mu dali nadimak Dijamant. Ujedno je i kapiten reprezentacije “Zmajeva” i najproduktivniji golgeter u zemlji.

Rođen u Sarajevu 1986., napadač je dobro poznat iz vremena koje je proveo u klubovima mkao što su engleski Manchester City, italijanski Roma i Inter. Sada je kapiten turskog Fenerbahcea.

Kao investitor dodatno je potpisana i poduzetnica i humanitarka Amra Džeko, Edinova supruga.

Bivša bh. manekenka i glumica, poznata i pod djevojačkim prezimenom Silajdžić, ambasadorica je dobrotvorne fondacije Srce za djecu koja pomaže porodicama i djeci koja se bore s rakom.

Amra Džeko nastavlja razvijati svoju platformu OREA, online tržište za ručno rađene, originalne proizvode s lokalnom oznakom.

“Edin je čovjek od stila i sadržaja, kao i prekrasan nogometaš. Stalo mu je do toga kako stvari nastaju, njihovog utjecaja na planet i ljude. On donosi više od ulaganja, donosi srce.

Amra je uronjena u svijet internacionalnog stila. Ima jasan pogled na kvalitetu i zagovara domaću i ručnu izradu. Ona se istinski uklapa u Hidn-Anderovu filozofiju”, rekao je Adam Kakembo, izvršni direktor Hidn-Andera.

Džeko je poručio da se “zaljubio u Hidn-Ander”:

Dizajn je moćan, estetika je izvanredna, a kvalitet izuzetan. Ovdje je brend koji se ne boji biti originalan.”

Amra je također naglasila da je htjela biti dio brenda koji ima odvažan stil i odvažne vrijednosti.

“Želim živjeti u Hidn- Ander svijetu”, poručila je Amra.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime