Nakon prijateljskog ogleda sa Crnom Gorom (2:2), fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine koju vodi Ivaylo Petev u nedjelju igra još jednu utakmicu. Ovaj put protiv Danske na Brøndby stadionu.

Utisci su se slegli, Petev i saradnici su detaljno analizirali igru našeg tima i svakog pojedinca, a najavljuje se i drugačiji pristup u odnosu na prethodnu utakmicu. Ne treba zaboraviti da je Danska jedna od pet najboljih selekcija u Evropi i da im je nedjeljna utakmica zapravo generalna proba za Evropsko prvenstvo.

O utakmici sa Danskom i aktuelnostima vezanim za reprezentaciju razgovarali smo sa Elvirom Bolićem, bivšom ‘devetkom’ našeg nacionalnog tima, koji se nada da će Zmajevi konačno prekinuti niz od 18 mjeseci bez pobjede.

– Gledao sam utakmicu protiv Crne Gore, ne vidim baš neke promjene, sivilo kao i prije. Nerealno je bilo i da se očekuje nešto posebno jer je tu veliki broj novih fudbalera, neki igraju prvi put zajedno, tek su naučili imena jedni drugim, kaže Bolić na samom početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

I dok reprezentacijom iz utakmice u utakmicu prodefiluju novi igrači, nevjerovatno zvuči podatak da je posljednja pobjeda ostvarena još u novembru 2019. protiv – Lihtenštajna.

– Prijateljske utakmice služe da se nešto novo proba, kod nas je u proteklom periodu toga bilo i previše, ali mislim da je u jednom momentu i rezultat bitan. Ne možemo svako malo dovoditi nove igrače, probavati, pokušavati i pritom gubiti rejting. Dugo se mi nešto čekamo, krajnje je vrijeme da se uigravamo. Treba da postoji neki kostur, da se pridodaju po dvojica-trojica igrača, jer i njima bi bilo lakše u boljoj ekipi.

Bolić je svojevremeno kao igrač imao priliku zabijati golove Danskoj.

– Vidjet ćemo šta će biti protiv Danske. Bilo bi lijepo da se predstavimo u dobrom svjetlu, da konačno prekinemo ovaj crni niz od 18 mjeseci bez pobjede, ali teško da možemo puno šta očekivati. Današnja Danska se ne može porediti s onom u moje vrijeme, tada je bilo tu imena poput Laudrupa ili Schmeichela, međutim imaju tim. To je ono što ih krasi. Bit će ovo pravi test za naše igrače i nadam se da će pokazati puno više nego protiv Crne Gore. Ne možemo se osloniti na Šehića i da nam je uvijek on najbolji igrač”, istakao je na kraju Bolić.

Zmajevi su se sa Danskom dosad sastajali u šest navrata, a posljednji susret odigran je na Kirin Kupu u Japanu 2016. godine u kojem je naš tim pobijedio 6:5 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Rezultat nakon 90 minuta igre bio je 2:2.

(reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime