Član stručnog štaba naše reprezentacije Elvir Rahimić prokomentarisao je za Nova BH poraz Zmajeva od Francuske rezultatom 0:1.

BiH je na Grbavici izgubila od aktuelnog svjetskog prvaka u duelu trećeg kola grupe D kvalifikacija za SP 2022, a Rahimić smatra da su naši fudbaleri odigrali dobar susret.

“Sigurno smo odigrali jedan dobar susret, taktički i fizički. Momci su odradili sve ono što smo se dogovorili. Ipak, jedna mala dekoncentracija se desi i Francuzi to kaze. Teško je reći možemo li nastaviti ovako. Francuska je reprezentacija protiv koje svi igraju 110%. Nadam se da ćemo sa svakom reprezentacijom igrati ovako, kazao je Rahimić i prokomentarisao formaciju naše selekcije sa tri fudbalera u zadnjoj liniji:

“Svaka reprezentacija mora da ima više sistema igre. Mi smo večeras odigrali ovaj sistem igre jer smo uz našeg selektora odlučili da je tako najbolje. Namjeravali smo da zatvorimo njihove najbolje igrače koji su veoma brzi i koji znaju koristiti dubinu. Sada nam slijede dvije prijateljske utakmice u junu sa Crnom Gorom i Danskom.Trebamo da probamo još igrača, posebno mlađih.”

Rahimić je govorio i o tome da su u našem stručnom štabu bili u stalnoj komunikaciji sa selektorom Petevom koji nije bio na klupi Zmajeva zbog pozitivnog testa na korona virus.

“Teško je reći jesmo li prije ili poslije mogli mijenjati. Uz komunikaciju s Petevom odlučili smo da u to vrijeme pravimo promjene. Ipak, Francuska je Francuska i da smo se otvorili možda bi primili još koji gol. Sve vrijeme smo bili u kontaktu sa selektorom Petevom.

BiH naredni kvalifikacioni duel igra 1. septembra u gostima protiv Francuske.

(Reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime