trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Goran Ivanišević je nedavno postao prvi Hrvat koji je ušao u tenisku kuću slavnih.

Splićanina je u to veliko tenisko društvo uveo njegov idol iz djetinjstva Džon Mekinro. Tom prilikom je dobio poseban sako i zlatnu medalju.

Po završetku ceremonije Ivanišević je tokom intervjua gotovo zaplakao jer se prisjetio porodične tragedije.

“Isplatilo se čekati, ovde moj teniski put završava. Krenuo je prije 42 godine iz Splita. Bilo je tu dosta emocija, govor sam promenio tristo puta, nisam želio nikoga da izostavim. Na kraju jesam jer bi se najverovatnije rasplakao, a to je moja sestra koja, nažalost, nije tu, ali eto…”, emotivno je govorio Ivanišević pa dodao kako bi sestra sigurno bila ponosna na njega.

“Mislim da bi ona bila ponosna na mene. Na sve što sam napravio, da me gleda tu, ali sve u svemu nasmijao sam ljude, bilo je dobro. Tek kad dođes ovdje, shvatiš šta si napravio. Koliko je ovo sve nabijeno emocijama, ovaj muzej, ovi ljudi koji su stvorili tenis, promenili istoriju tenisa”.

Srđana Ivanišević je preminula u 52. godini početkom oktobra 2019. godine poslije višegodišnje bitke sa opakom bolešću. Ona je za vrijeme trudnoće saznala da boluje od leukemije. Godinama se porodica Ivanišević borila zajedno sa Srđanom, ali na kraju nije izdražala. Ona je kobnog dana ujutru operisana, a uveče preminula. Tokom karijere, Srđana je bila jedna od glavnih motivacija Goranu koji je između ostalog rekao da je osamdesetih igrao za sestru, devedesetih za Hrvatsku, a da poslije nije imao za koga da igra.

(kurir)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here