Sada već bivši član FK Mladost Doboj Kakanj 21-godišnji Enes Alić novi je član prvoligaša Slovenije, ekipe Domžala, koju kao kapiten predvodi naš bivši reprezentativac Senijad Ibričić.

Alić je sa Domžalama potpisao ugovor do maja 2024. godine.

Presretan sam! Preda mnom je novi izazov i jedva čekam da počne. Dolazak u Domžale veliki je korak naprijed i želim u najkraćem roku opravdati povjerenje koje mi je klub ukazao. Ciljevi i ambicije kluba su dobro poznati. Napadamo vrh u prvenstvu, ići ćemo i na kup takmičenje do kraja. Nešto potpuno novo za mene lično je evropsko takmičenje, ali siguran sam da ćemo se s tim izazovom moći nositi i sa svojim saigračima,” rekao je za klubsku stranicu Domžala, mladi Alić.

U protekloj sezoni u dresu FK Mladost Doboj Kakanj, Alić je odigrao 28 utakmica, postigao četiri pogotka i upisao četiri asistencije. Na kraju sezone bio je iazbran u idealnih jedanaest Premijer lige BiH u sezoni 2020/21.

"Odmah sam primijetio da je to vrlo dobro organizirano okruženje. Dakle, prvi dojam je odličan. Posao se izvodi na vrlo visokom nivou, stručni stožer je uvijek spreman pomoći, a igrači imaju praktično sve što nam treba. Zbog toga možemo biti maksimalno usredotočeni na igranje nogometa i vjerujem da će to biti slučaj i u budućnosti," otkriva Alić. 

Pored FK Mladost Doboj Kakanj, brzonogi Alić igrao je još za FK Gračanica, Visoko Bosna, češke K Detmarovice i Frydek.

"U klubu vlada sjajna atmosfera, ali sigurno ću se lakše naviknuti na novu sredinu zbog igrač koje već poznajem. Imam na umu, naravno, Senijada Ibričića, o kojem ne treba gubiti riječi, tu su i Nermin Hodžić, Ajdin Mulalić i Arnel Jakupović. Također su me dobro prihvatili svi ostali novi saigrači i članovi kluba, kojima bih ovom prilikom zahvalio. "

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here