Serie A je u devedesetim godinama prošlih stoljeća bila nogometni NBA. To je rečenica koju ste vjerojatno dosad već previše puta čuli, ali nije to samo hrabra usporedba s najvećom košarkaškom ligom na svijetu, riječ je o notornoj činjenici.

Tokom devedesetih godina talijanski klubovi dominirali su evropskim natjecanjima, a najbolji igrači svijeta igrali su u klubovima iz Serie A. I to ne samo u velikanima Juventusu, Milanu ili Interu, zastrašujuće ekipe su u tom periodu imali Lazio, Parma, Sampdorija i mnogi drugi.

Nedavno je Fabio Cannavaro izjavio da je Serie A devedesetih godina bila jača nego što je danas Premier liga i time izazvao raspravu na Otoku. Ponukani tom izjavom, kolege iz engleskog TalkSporta napravili su svoju ekipu najboljih igrača zlatnog doba Serie A.

Mjesto u toj ekipi pronašle su brojne legende svjetskog fudbala. Na golu je Gianluigi Buffon, a odbranu drže Javier Zanetti, Alessandro Nesta, Franco Baresi i Paolo Maldini.

Dominaciju milanskih klubova u ovoj postavi prekidaju Diego Maradona, Zinedine Zidane i Paul Gascoigne kao veznjaci, a iza leđa dvojice igrača postavljen je Roberto Baggio.

U vrhu napadu su brazilski Ronaldo i Gabriel Batistuta, a ne treba ni napominjati da su brojna velika imena izostavljena iz ove ekipe jer u njoj mjesta ipak ima za samo 11 igrača. Tako je i Fabio Cannavaro, jedan od najboljih talijanskih stopera svih vremena i osvajač Zlatne lopte, izostao s ovog popisa, iako je nastupao i u ‘90-ima.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here