Među isprikama zašto ne vježbaju, ljudi će obično prvo reći kako nemaju vremena, a zatim kako im nedostaje oprema ili kako im je daleko teretana.

Međutim, čak i u situaciji kada je na raspolaganju samo 15 minuta i kada pri ruci nije niti jedan jedini rekvizit i dio fitness opreme, vrlo dobar trening se i dalje može odraditi. Težina sopstvenog tijela je sasvim dovoljna za izvođenje izvrsnih vježbi, pa možemo zaključiti da je samo mala doza volje dovoljna za aktivaciju u fizičkom smislu.

Brzi 15-minutni kućni trening za cijelo tijelo je sastavljen od sljedećih šest vježbi.

Jumping jacks (20 ponavljanja)

Čučnjevi ( 20 ponavljanja)

Iskoraci (20 ponavljanja)

Sklekovi (10 ponavljanja)

Udarci ( 40 ponavljanja)

Plank ( 60 sekundi)

Nakon što se prođe kroz cijeli program i predahne maksimalno 2 minuta, sve bi trebalo ponoviti još dva puta i shodno fizičkoj spremi i brzini izvođenja vježbi, cijeli trening uklopiti unutar zacrtanih 15 minuta.

Što se tiče efekta, krvotok će biti žestoko pokrenut i broj otkucaja srca u minuti, a mišići cijelog tijela će dobiti sasvim dovoljno poticaja ja zatezanje i jačanje. Redovno izvođenje čak i ovog kratkog treninga koji isključuje sve isprike, već nakon kraćeg vremenskog perioda će rezultirati ozbiljnim poboljšanjem kondicije i dostizanjem dobre linije.

(Body.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here