Cristiano Ronaldo tijekom boravka u Juventusu nije bio od koristi samo na terenu već i izvan njega, izjavio je Andrea Sartori, koji radi za KPMG, tvrtku za financijske usluge.

Sartori je u razgovoru za ugledni The Athletic naveo određene brojke koje pokazuju da je Juventus imao mnogo koristi od Ronalda, koji je u torinskom klubu proveo protekle tri sezone, nakon čega se odlučio vratiti u Manchester United, za koji je igrao od 2003. do 2009. godine.

“Njegov utjecaj bio je značajan, posebno gledajući komercijalne svrhe i prihod od stadiona. Da nije bilo pandemije koronavirusa, utjecaj bi bio još veći. Ako pogledate samo komercijalne prihode, oni su u sezoni 2017./2018., prije dolaska Ronalda, iznosili 143 milijuna eura, a nakon njegovog dolaska skočili su na 175 milijuna eura u sezoni 2019./2020. Klub je od glavnog sponzora na dresu imao 17 milijuna eura, a onda je imao 45 milijuna eura. Od Adidasa je dobivao 23 milijuna eura, a nakon dolaska Ronalda dobivao je 51 milijun eura. Brojke na društvenim mrežama su se udvostručile. Klub je imao 50 milijuna pratitelja, sad ima više od 110 milijuna. Udvostručio se i broj prodaje dresova usprkos pandemiji”, izjavio je Sartori.

Ronaldo je u United otišao za 15 milijuna eura, a Juventus može dobiti dodatan novac kroz bonuse. Portugalac će tijekom dvogodišnjeg ugovora s Unitedom tjedno zarađivati 450 tisuća eura. Tako će United tijekom dvije godine na njega potrošiti 60 milijuna eura. Ako se aktivira njegova opcija da ugovor produlji na još godinu dana i ako Juventus dobije moguće bonuse, onda će United na Ronalda tijekom tri godine potrošiti oko 90 milijuna eura.

Portugalac je 2018. godine u Juventus stigao za 108 milijuna eura, a godišnje je zarađivao 31 milijun eura.

(index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime