Bh. košarkašice su danas savladale Švedsku na Eurobasketu sa 82:63 te se plasirale u kvalif. za SP 2022.

BiH će Eurobasket okončati među šest najboljih reprezezentacija, a selektor Goran Lojo je poslije velike pobjede nad Švedskom govorio na zvaničnoj press konferenciji.

“Veoma sam sretan i ponosan na svoj tim. Ovo je bila najvažnija utakmica za nas i mi smo uradili sjajan posao na Eurobasketu. Ušli smo među šest najboljih selekcija u Europi i to je historijski spjeh za našu državu. Završit ćemo peti ili šesti na kraju u zavisnosti od utakmice Španija – Rusija. Najbitnije je da smo plasirali u kvalifikacije za SP koje ćemo igrati u februaru naredne godine”, kazao je Lojo i dodao:

“Uvijek sam vjerovato u ovaj tim. Dugo smo zajedno, tim ima veliki karakter, a to smo pokazali na prvenstvu. Eurobasket smo otvorili sjajno sa neočekivanom pobjedom nad Belgijom i onda se mnogo dobrih stvari nam se dogodilo. Mislim da smo sada još jači tim. Ponosan sam na kompletan naš tim. U našoj državi je bila velika euforija i ljudi su sve više počeli da gledaju naše utakmice. Ovo je velika stvar za našu malu državu.”

Lojo je na samom kraju rekao i nekoliko rečenica na našem jeziku.

“Još jednom bih pozdravio sve Bosance i Hercegovce. Kao što smo i obećali, mi nikada ne odustajemo i borimo se do kraja. Ovo je za našu BiH i za sve naše navijače koji žive u BiH u inostranstvu. Ova pobjeda je za vas.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here