Nakon 55 nastupa i 10 golova za reprezentaciju BiH Edin Višća odlučio se oprostiti od državnog dresa. U 31. godini, nakon više sezona sjajnih nastupa na najvišem nivou, definitivno prerano.

Dobro informisani izvor za Reprezentacija.ba tvrdi kako se Edin Višća od reprezentacije “de facto” oprostio još prije utakmice BiH – Italija u novembru prošle godine. Prema nezvaničnim informacijama Višću je uvrijedilo ponašanje jedne od najvećih zvijezda reprezentacije BiH koja je uzela sebi za slobodno da prije utakmice u kamp reprezentacije dolazi u sitne jutarnje sate nakon noćnog provoda u sarajevskim kafićima.

Višća je, tvrdi naš izvor, uoči te utakmice poručio selektoru Dušanu Bajeviću da ne želi igrati, te je cijeli susret protiv Italije na Grbavici presjedio na klupi.

Kapitenu Basaksehira je posebno zasmetalo što je sporni saigrač takav teški prekršaj napravio još u vrijeme posebnih COVID protokola, kada većina igrača nije praktično ni izlazila iz soba kako bi ispoštovala obaveze prema reprezentaciji.

Uz to okidač za ovakvu odluku bio je i ogroman broj uvreda koje je Višća trpio od bh. navijača nakon promašenog penala protiv Sj. Irske u baražu za EURO 2020.

Reprezentacija BiH sigurno je izgubila izuzetno vrijednog i disciplinovanog reprezentativca, ali i istinskog patriotu čija je porodica između ostalog poznata kako je tokom rata u svoje domove prihvatila i prehranila stotine unesrećenih i izbjeglih iz Olova i okolnih sela.

Otjerali su ga oni kojima je reprezentacija očigledno – nebitna.

” Žao mi je što je takav momak i igrač rekao zbogom reprezentaciji. Igrač njegovih kvaliteta će nam mnogo nedostajati. Kapiten je Basakšehira, prošlogodišnjeg prvaka Turske, u toj zemlji je aposlutna legenda…” prokomentarisao je Marko Topić za Reprezentacija.ba, između ostalih, Višćinu odluku.

(reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime