Trener Veleža Feđa Dudić je na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Elfsborga i bolnog poraza od 1:4, još jednom pohvalio navijače na Grbavici.

Otkrio je i da je na poluvremenu uvjervao ekipu da rezultat nije realan, te da se mogu vratiti. Uz to, stao je i u odbranu očajnog Tarika Isića…

“Falio nam je do gol kraja prvog poluvremena. Na poluvremenu sam ih uvjeravao da nije realan reultat. Mislili smo da možemo, da ćemo početkom drugog dijela zabiti gol. Onda smo primili gol i sve je bilo jasno. Drago mi je da smo zabili jedan gol. Bajka je završena. Osvjetlali smo obraz. Imali smo veliku podršku svih ljudi. Dođemo u Kikače čeka nas 150 ljudi. Ovo je nešto što ćemo momci i ja pamtiti cijeli život. Navijači su pokazali da vole klub i u dobru i u zlu. Bili su za 10 večeras, mi smo podbacili”, rekao je na početku konferencije Dudić.

Potom je odogovorio i na pitanje o Tariku Isiću, koji je s nekoliko grešaka večeras poklonio tri od četiri gola Elfsborgu.

“Mogli smo ga vaditi na poluvremenu, a nismo ga mogli vaditi u trećoj minuti. Do poluvremena imao je dvije tri dobre lopte. Poslije je bilo već kasno. Da sam mogao mijenjati na poluvremenu – mogao sam. Nećemo sve svaljivati na njega. Da je imao loš dan, imao je, ali kada gubimo, gubi cijela ekipa”, stao je u odbranu Isića Dudić.

“Nismo imali vremena ni za šta. Sve je išlo tako brzo da nismo imali vremena za spavati i odmor. Prvenstvo nismo startovali na najbolji način. Posvetite ćemo se Slobodi. Nadam se da ćemo pobijediti u nedjelju”, zaključio je Dudić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here