Hoćemo li uskoro vidjeti Real Madrid – Barcelona Clasico u Miamiju ili Manchester City -Liverpool na Bliskom istoku ili možda Željezničar – Sarajevo u Češkoj?

FIFA razmatra dopuštanje nacionalnim ligama da organiziraju utakmice prvenstva u inozemstvu. Vodeće tijelo svjetskog nogometa odlučilo je u srijedu osnovati radnu skupinu od 10 do 15 članova zaduženu za ispitivanje ideje i davanje preporuka u narednim mjesecima o ovoj temi.

Najveći europski klubovi redovno igraju unosne prijateljske utakmice diljem svijeta, poput Tottenhama i Newcastle Uniteda koji će se sljedeće srijede odigrati u Melbourneu, samo tri dana nakon završetka sezone Premier lige.

Takmičenja poput Španskog superkupa, organiziranog posljednjih godina u Saudijskoj Arabiji već su krenula. No prvenstva su i dalje ostala pod kontrolom FIFA-inih propisa koji su zabranjivali njihovo održavanje izvan granica.

Prošlog mjeseca pravni izazov u Sjedinjenim Državama potaknuo je FIFA-u da preispita svoje dugogodišnje protivljenje. La Liga je već izjavila da želi igrati utakmice u Sjevernoj Americi od 2025. Bit će zanimljivo vidjeti koju će odluku donijeti.

Zasigurno će ona utjecati više na najbogatije lige svijeta, ali tko zna, možda i bh. derbije ili natjecanja budemo vidjeli na nekim neuobičajenim lokacijama.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime