Fudbalski klub Sarajevo sa velikim zadovoljstvom obavještava navijače i bh. javnost da su uspješno okončane sve formalnosti, te da su Vincent Tan i Ismir Mirvić novi većinski investitori u klub, stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Ismir Mirvić je prije saopštenja objavio na Linkedinu da je vlasnik Sarajeva.

U zajedničkom saopštenju za javnost, Tan i Mirvić ističu uzbuđenje što će se u klub vratiti prijeko potrebna stabilnost i dugoročna sigurnost.

“FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata!“, ističu Tan i Mirvić.

Kako navode, u narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Obojica zahvaljuju navijačima na strpljenju tokom posljednjih mjeseci.

„Bio je to težak period za sve, i sa ovom objavom, uvjereni smo da dolazi do zatvaranja tog poglavlja. Komunikacija sa navijačima će biti naš prioritet. Ovim najavljujemo novu eru naših odnosa ne samo sa navijačima nego i poslovnim partnerima, sponzorima, medijima i svim drugim zaljubljenicima u FK Sarajevo!”, najavili su Tan i Mirvić.

Ovim putem članovi klupske Administracije koriste priliku da se najsrdačnije zahvale Long Cuong grupi i gospodinu Nguyen HoaiNamu na svim naporima uloženim u rukovanje klubom tokom protekle dvije godine kada su zabilježeni brojni uspjesi.

„Osvajanje prvenstva i najduži niz bez poraza u bh. fudbalskoj historiji čine g. Nama dijelom svijetle povijesti Kluba. Hvala vam!“, zahvalili su se u Klubu izražavajući nadu da će sa novom upravljačkom strukturom Klub ponoviti ne samo ove uspjehe nego otići i mnogo dalje.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here