Fudbalski klub Željezničar do kraja prošlog mjeseca trebao je potpisati ugovor sa strateškim partnerom Eldinom Diglisićem, ali je taj rok probijen. 

Predsjednik kluba Edis Kovačević poručio je kako je moiguće da taj rok bude probijen za pet, deset dana. S obzirom na to da je probijen i taj “dodatni” rok, danas su se oglasili iz Željezničara i “obavijestili su članove kluba, navijače i javnost o posljednjim aktivnostima Tima za pregovore na uspostavljanju strateškog partnerstva sa potencijalnim partnerima”.

– Tim za pregovore do roka utvrđenog na posljednjoj sjednici Skupštine zbog objektivnih razloga nije finalizirao saradnju koja je tom prilikom komunicirana delegatima. Uprkos tome, tim za pregovore će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti i razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva sa našim klubom.

Napominjemo da informacije koje su u procesu pregovaranja sa potencijalnim strateškim partnerima, sukladno potpisanom ugovoru o povjerljivosti, označene kao povjerljive, ne možemo podijeliti s javnošću. Međutim, o svim posljednjim aktivnostima tima na ovom planu upoznati su relevantni organi kluba.

Klub ovim putem također želi demantovati posljednje medijske objave i nagađanja o statusu dosadašnjih aktivnosti na uspostavi strateškog partnerstva, te usput podsjeća javnost da su pouzdane i tačne informacije dostupne isključivo na službenim kanalima komunikacije kluba.

Pozivamo sve navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom ovog historijskog procesa. Mnogobrojne su administrativne i vanjske prepreke sa kojima se klub suočava na putu uspostavljanja strateškog partnerstva, no potpuno smo sigurni da će nas isti na kraju dovesti do željenog ishoda, a to je stabilna i uspješna budućnost FK Željezničar – saopćili su iz FK Željezničar.

Zanimljivo, u saopćenju za javnost iz FK Željezničar nisu pomenuli ime strateškog partnera Eldina Diglisića (u junu na Skupštini kluba odobreno da se potpiše ugovor sa njim), a iz dijela saopćenja u kojem se govori da će “tim za razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva” nastaviti aktivnosti i razgovore, da se naslutiti da je “posao propao”.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here