FK Željezničar je dobio upozorenje od strane Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo prije dvije sedmice da treba isplatiti dugovanja u iznosu od oko 10.500 KM, prenosi scsport.ba.

Ipak, s obzirom na to da Plavi to nisu učinili u predviđenom roku, u novom biltenu FSKS je prenešena odluka sa posljednje sjednice Disciplinske komisije koja je suspendovala Plave.

Osim njih suspendovane su i ekipe Unisa i Radnika iz Hadžića, a suspenzija se odnosi na omladinske klubove.

Saopštenje iz biltena prenosimo u cijelosti.

“Suspenduje se FK Željezničar Sarajevo na osnovu člana 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH zbog neizmirivanja finansijskih dugovanja prema Fudbalskom Savezu Kantona Sarajevo po odluci Disciplinke komisije FS KS broj: 342/21 od 11.06.2021. godine.

Suspenzija FK „Željezničar“ Sarajevo počinje da teče danom isteka ostavljenog roka za isplatu novčane obaveze iz prethodno donesene odluke Disciplinske komisije FS KS. Suspenzija se ukida nakon što se utvrdi da je prestao razlog suspenzije ili poslije izvršene uplate punog iznosa obaveze.

FK „Željezničar“ Sarajevo je nakon izvršenja obaveze dužan istog dana dostaviti obavijest o izvršenju obaveze FS KS putem telefaksa ili elektronskom poštom”, stoji u saopštenju FSKS.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here