Nogometni klub Dinamo Zagreb predstavio je ideju novog stadiona čija izgradnja bi trebala koštati 60 miliona eura.

“U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije”, saopšteno je iz Dinama.

Klub je potvrdio kako će stadion imati 34.000 natkrivenih sjedećih mjesta sa 3.000 VIP mjesta i koštat će 60 miliona eura. Rok izgradnje trebao bi biti tri godine.

O svemu se oglasio i dugogodišnji prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić.

“Ja za Dinamo živim i živjet ću u futuru. A Dinamov futur je fantastičan, moderan, novi stadion kakav je arhitekt gospodin Otto Barić isprojektirao u suradnji s klubom. Nov stadion UEFA kategorije 4, kakav Zagreb i Dinamo zaslužuju može biti gotov za 3 godine. Jedino što nedostaje je vaša podrška kako bi Dinamo dobio pravo građenja na zemljištu koje je bilo njegovo do 1992., a zatim mu je oduzeto političkom odlukom. Novi stadion građane neće koštati ništa, a bit će na ponos svima. Koštat će oko 60 milijuna eura koje će uložiti partneri projekta, a bit će najljepši ukras Zagreba. Hrvatska je nogometna nacija i Hrvatska, Zagreb, a osobito Dinamo ovo zaslužuju”, poručio je Mamić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime