Selektor reprezentacija učesnika Evropskog prvenstva su počeli s objavljivanjem spiskova za predstojeći kontinentalni turnir. 

Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu “predstavljati” Vladimir Petković koji s dosta uspjeha već dugi niz godina vodi reprezentaciju Švicarske.

Iskusni stručnjak iz Sarajeva je na spisak od 29 putnika uvrstio još jednog fudbalera koji je naše gore list. Riječ je o Harisu Seferoviću koji trenutno nastupa za Benficu.

Seferović je porijeklom iz BiH, a njegova porodica se iz Sanskog Mosta odselila početkom devedesetih godina. Nastupao je za mlađe selekcije Švicarske, a onda izrazio želju da zaigra za BiH, međutim zvanični poziv za neku utakmicu nikada nije dobio.

 Za Švicarce nastupa od marta 2013. godine.

Inače, da je Seferović itekako vezan za Bosnu i Hercegovinu pokazuje i njegova totavaža “ljiljana” na lijevom laktu koju je izradio još prije šest godina.

Na spisku se našao i Bećir Omeragić. Talentovani štoper se povezivao za reprezentacijom BiH, ali je na kraju izabrao Švicarsku za koju je debitovao jesenas.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here