4endurance-energetski-gelovi

Saga Cristiana Ronalda i Coca Cole se nastavlja, a nakon brojnih fudbalera i sportskih radnika, sada se uključila i IKEA, koja je u čast portugalskog fudbalera lansirala novu bocu za vodu nazvanu po jednom od najboljih igrača svih vremena.

Video na kojem je Ronaldo usred press konferencije pred meč s Mađarskom sklonio dvije boce Coca Cole pozivajući sve da piju vodu, postao je viralan. Neki su slijedili njegov primjer, neki su mu se rugali, a navodno je Coca Cola izgubila 4 milijarde eura dan nakon poteza Portugalca.

Ronaldo očito podršku ima i od IKEA-e, koja je lansirala novu liniju boca za vodu, a nazvane su “Cristiano”. Koštaju 1.99 dolara po komadu, a naglašeno je kako se boca može koristiti samo za vodu.

Švedski trgovački gigant je u kampanji u znak podrške Ronaldovom odbacivanju pića s visokim udjelom šećera pokrenutoj na Instagramu napisao: – Pijte vodu, na održiv način.

IKEA-in marketinški tim dobio je brojne pohvale zbog ovog poteza, a švedski gigant će sigurno profitirati obzirom koliko je popularan portugalski fudbaler. Potez će sigurno imati odijeka i ostvariti ono što su iz IKEA-e i željeli.

(sport.avaz.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here