Posljednjih dana svjedočimo nekim zaista skandaloznim fašističkim potezima i otvorenim teritorijalnim pretenzijama ka našoj zemlji od strane istočnih komšija, a jedan takav imali smo priliku vidjeti i večeras na utakmici Crvene zvezde i Kairata.

Zbog kazne koju je UEFA izrekla Zvezdi, utakmici su mogla prisustvovati samo djeca starosti do 14 godina. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je nakon sastanka sa mladim sportistima iz BiH (manjeg bh. entiteta) i Kosova poslao kontroverznu poruku i poručio da je Srbija njihova otadžbina, a sada smo vidjeli još jedan skandalozan potez istih tih mladih sportista iz Bosne i Hercegovine. 

Naime, djeca iz BiH, ili još preciznije manjeg bh. entietata, prisustvovala su utakmici Zvezde i Kairata i na dijelu tribine na kojem se nalaze podigli transparent na ćirilici: ‘Srpsko Sarajevo’. 

Riječ je o djeci iz Istočnog Sarajeva koja su podigla transparent sa neustavnim i diskriminatorskim nazivom koji isključuje pripadnike svih drugih naroda, jer u nazivu nosi samo srpsku odrednicu. 

Ništa novo kada je riječ o konstantnim izljevima fašizma i nacionalizma kojima imamo priliku svjedočiti od strane istočnih komšija svih ovih godina. 

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here