Zvijezda Liverpoola Sadio Mane je odlučio da provede godišnji odmor u svom rodnom Senegalu. Po dolasku dolasku u domovinu prvo se sastao s predsjednikom Mackyjem Stallom s kojim je razgovarao o izgradnji bolnice kako bi svi građani mogli dobiti adekvatnu liječničku pomoć.

Kako pišu senegalski mediji Mane je donirao 450.000 funti za izgradnju bolnice u njegovom rodnom selu Bambaliju koje broji oko 2000 ljudi, a istu bi koristila i 34 okolna sela kako bi velik dio stanovništva Senegala imalo pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Mane je poznat po svojoj skromnosti. Jednom prilikom je izjavio:

Bio sam gladan. Igrao sam bos. Što će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim – rekao je tada pa nastavio:

Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelovima Senegala kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji.

Dokaz tome su i najnovije fotografije koje su izašle na društvenim mrežama. Naime, Mane je sa lokalcima čitav dan proveo u potrazi za Mangom.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here