Pojedini sportisti ne kriju svoja vjerska uvjerenja te na društvenim mrežama redovno ističu kako im je religija na prvom mjestu. To je i slučaj sa čovjekom koji se smatra najvećim u historiji sporta kojim se bavio. 

Zlatan Ibrahimović je minulog vikenda imao posebnog gosta u Milanu. U pitanju je legendarni UFC borac Khabib Nurmagomedov koji je na San Siru pratio utakmicu Milan – Roma.

Nakon odigrane utakmice popularni Orao je na društvenim mrežama objavio niz fotogafija, a jedna je privukla posebnu pažnju.

Kada je pregledao fotogafije navodno se i Ibrahimović iznenadio zbog viđenog, ali to dovoljno govor koliko je zapravo jaka vjera čuvenog borca iz Dagestana.

Khabib je oduvijek isticao da su mu vjera islam i njegov gospodar Allah na prvom mjestu te prakitčno ne bira mjesto gdje da uputi molitvu što je pokazao i u Milanu.

Popularni Orao vrlo često na društvenim mrežama objavljuje fotogafije koje se tiču islama i praktično koristi svaku priliku da promoviše tu religiju.

Nepobjedivi Dagestanac se s Ibrom družio na San Siru gdje su razmijenili nekoliko riječi, a poslije toga su objavili i zajedničke fotografije.

Šveđanin bh. korijena je objavio i zajedničku fotografiju s opisom UFC 300 što su mnogi protumačili kao Khabibov povratak u ring, ali je bivši borac sa ruskim pasošem sve demantovao.

Posljednjih dana se šuškalo da bi se 35-godišnjak zaista mogao vratiti borbama, međutim sve je bila jedna velika bomba i od toga neće biti ništa.

Glavni razlog zašto Khabib trenira pod jakim intenzitetom je taj što želi da održi formu kako bi bio u optimlanoj snazi prilkom podučavanja svojih učenika.

Ništa od povratka Khabiba

Khabib Nurmagomedov otišao je 2020. godine u penziju kao jedan od najvećih boraca svih vremena. Godinama kruže priče o njegovom povratku, a sada su one još glasnije pred UFC 300.

Međutim, realno je da od povratka čuvenog borca nema ništa. On je čovjek od riječi, obećao je da bez oca nema borbe, a njegov stric Nurmagomed Nurmagomedov je poručio.

“Trener Mendez je rekao da Khabib trenira s njim da bi se pripremio za meč s Leonom Edwardsom? Ne, to nije istina. On trenira zbog sebe, održava formu. Za njega je to sveto”, poručio je Nurmagomed Nurmagomedov.

Još jedno poznato lice iz MMA svijeta i vlasnik AMC Fight Nighta Kamil Gadzhiev tvrdi da nema nikakve šanse da se Khabib vrati.

Gadzhiev također ističe da Khabib trenira samo da bi ostao u formi i da nema drugih planova.

“Dosta je onih koji pokušavaju bez ikakvog razloga dobiti na značaju objavljivanjem takvih informacija. Khabib je tu, trenira i daje podršku momcima”, govori Gadzhiev i dodaje:

“Čovjek tako radi čitav život, ne može tek tako otići iz dvorane. Nema nikakve šanse da će se Khabib boriti protiv Edwardsa za pojas i da će se vratiti u MMA”, saopštio je Gadzhiev.

UFC 300 je odmah nakon mjeseca ramazana. Muslimanski borci uglavnom se ne bore u tom periodu godine i ovakve priče o povratku nepobjedivog Dagestanca ne djeluju realno.

(pressmediabih)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime