Veznjak Barcelone Miralem Pjanić bio je u posjeti Luksemburgu gdje je obišao malonogometni kompleks Loft u gradiću Konternu.

Domaći mediji su iskoristili posjetu Pjanića, a naš fudbaler dao intervju za tamošnji Leesentiel.lu kojem je odgovarao na nekoliko pitanja.

– Kad sam bio mlad tereni za mali fudbal bili su prepuni omladine.  I sam sam tako počeo igrati fudbal na malom terenu, kazao je Pjanić, dodavši kako je tokom aktuelnog odmora igrao mali fudbal:

– Napravio sam “peticu” na Ibici s nekim prijateljima. Želja za igranjem uvijek postoji, kaže igrač Barce.

Na pitanje da li prati Euro i da li ima svog favorita, kazao je: 

 Gledao sam puno utakmica i mislim da su Italija i Engleska zasluženo u finalu. Francuzi su bili favoriti ali to nisu pokazali na terenu. Moj favorit? Italija. Španija me iznenadila, ali ekipa koja mi se jako svidjela je Italija. Imali su jedan loš period, ali sad se vraćaju s koimbinacijom mladih i iskusnih igrača. Igrali smo s njima i već smo mogli vidjeti njihov potencijal. Roberto Manćini (Mancini) nešto je stvorio, smatra Pjanić, te skrenuo pažnju na jednog igrača:

– Pedri. Viđam ga svaki dan i nevjerovatan je. On je budući Iniesta, smatra Miralem.

Pjanićeva prognoza u finalu je sljedeća:

– Očekujem izjednačenu utakmicu. Engleska ima impresivnih 11 igrača, teško je prognozirati, ali ja se nadam se da će na kraju Italija slaviti. U toj selekciji imam dosta prijatelja, dugo sam igrao u Italiji, zaključio je Pjanić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime