Miralem Pjanić, bh. reprezentativac i igrač Barcelone, posjetio je Konjic gdje su ga ugostili općinski načelnik Osman Ćatić sa saradnicima, predsjednik Fudbalskog kluba Igman Đahid Muratbegović, te mladi konjički fudbaleri.

– Prvi put sam u Konjicu, vrlo sam iznenađen dočekom i gostoprimstvom i iskreno se nadam da ću imati priliku u budućnosti više upoznati ovaj grad. Drago mi je da sam se družio s dječacima iz Konjica, koji treniraju i žive fudbal, koji imaju svoje snove i trude se – kazao je Pjanić tokom posjeta, poručivši im da vjeruju u sebe jer u životu je sve moguće, priopćeno je iz Općine Konjic.

– Ovo je velika čast za grad i naš klub jer on je naš idol – naglasili su članovi Omladinskog pogona Harun Hebibović i Ibrahim Zahirović, koji su zahvalili Pjaniću na posjetu i druženju.

– Osmijesi na licima naših mladih članova sve govore – istaknao je Đahid Muratbegović, predsjednik FK Igman, koji se također zahvalio na posjetu te poručio mladim Konjičanima da iskoriste uvjete koje nudi stadion FK Igman i novi moderno uređeni pomoćni teren da vrijedno treniraju i trude se, kako bi u budućnosti ostvarili uspjeh, kakav je do sada zabilježio Miralem Pjanić.

Tokom posjeta Ćatić i Muratbegović, Pjaniću su uručili dres kluba, knjige koje svjedoče o stogodišnjoj tradiciji fudbala i drugih sportova u Konjicu, te sliku s motivom Stare kamene ćuprije koju je danas pohodio ovaj uspješni bh. fudbaler.

(faktor.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime