Prema pisanju pouzdane španske Marce, ali i prema izjavi trenera PSG-a Mauricia Pochettina, Leo Messi trebao bi postati novim igračem Parižana. PSG, pojačan katarskim petrodolarima, jedan je od rijetkih klubova koji mogu platiti Messija.

Guardiola je danas izjavio kako su dovođenjem Grealisha odustali od Messija, za kojeg su bili sigurni da ostaje u Barceloni, a PSG je još sinoć poduzeo prve mjere ne bi li po mnogima najvećeg svih vremena doveo u svoje redove.

“Klub radi na dovođenju Messija, razmatramo opcije kako ga dovesti”, rekao je Mauricio Pochettino na današnjoj konferenciji za medije.

Prema neslužbenim informacijama Messi bi u PSG-u trebao imati platu od 50 miliona eura – netto (oko 70 miliona brutto). A to je opet manje nego što je zarađivao u Barceloni (između 79 i 138 miliona eura, prema različitim izvorima) u kojoj je bio uvjerljivo najplaćeniji sportaš u historiji sporta.

Pochettina su novinari upitali znači li dolazak Messija odlazak Mbappea, a on je jasno odgovorio: “Ne”.

S obzirom na to da su Parižani ove sezone već doveli Donarummu, Ramosa, Hakimija i Wijnalduma, to bi značilo da bismo iduće sezone u PSG-u mogli gledati ‘momčad vijeka’.

Pogledajte kako bi to trebalo izgledati na terenu.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here