trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Kadetski sastav Brava iz Ljubljane ove sezone jako dobro nastupa u najboljoj kadetskoj ligi Slovenije i trenutno zauzimaju peto mjesto na tabeli sa dvije utakmice manje, a mi smo kontaktirali Senada Porića kapitena Brava, koji je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com.

Porić (16) je svoje prve nogometne korake napravio u Bravu sa četiri godine i za njega su zainteresovani mnogi klubovi, ali dres Brava nosi već 12 sezona i nije lako napustiti klub u kojem si počeo svoju karijeru.

Senad Porić važi za velikog nogometnog talenta, ove sezone sjajno mu ide, postigao je i tri pogotka, te svojim dobrim igrama skrenuo na sebe pažnju mnogih skauta.

Porić je još sa selekcijom Brava U13 osvojio MNZ Kup, dok je sa selekcijom U14 također imao velike uspjehe. Osvojio je treće mjesto na jakom tuniru u Ljubljani, gdje su bile i ekipe Dinama, Rijeke, Southamptona, Udinesa, Sturma…

U sezoni 2019/20 dobio je poziv u reprezentaciju Sloveniju i te godine upisao pet nastupa u dresu sa državnim grbom.

“Želim postati profesionalni nogometaš, kao i da jednog dana zaigram u Premier ligi”, otkrio je za naš portal bhlopta.com talentovani Porić o čemu sanja.

Senad Porić svakodnedvno prati nogomet, odličan je učenik 2. razreda sportske Gimnazije u Ljubljani, te ima ogromnu podršku porodice.

Pored državljanstva Slovenije, posjeduje i naše državljanstvo.

Za kraj našeg razgovora Porić je otkrio ko mu je uzor i za koji klub navija.

“Edin Džeko mi je uzor, a moj najdraži klub je tamo gdje on igra, trenutno Inter”, rekao je Porić za kraj razgovora za naš portal bhlopta.com.

Treba napomenuti da roditelji ovog talentovanog nogometaša maksimalno se trude da naš narod u Sloveniji može lako doći do bosanskohercegovačkih proizvoda i tako bar malo u tuđini osjetiti miris domovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here