4endurance-energetski-gelovi

FK Sloboda će u nastavku sezone koju su počeli na sjajan način igrati u novim dresovima.

Na novom specijalno dizajniranom ruhu mogu se primijetiti simbolični detalji kroz koje je zadržan dašak prošlosti i prepoznatljivosti, ali i novi koji predstavljaju borbu i požrtvovanost igrača te kontinuitet i dušu Slobode, prenosi FK Sloboda.

Nove garniture dresova su u prepoznatljivoj crveno – crnoj boji za domaće i bijelo – zlatnoj za gostujuće utakmice, ali sa novim dizajnom za prvotimce sa Tušnja.  

Novi dresovi su rađeni po specijalnoj narudžbi sa tehničkim sponzorom LEGEA iz Italije, i sadrže mnoštvo detalja.  Od grba i imena Slobode unutar kragne do godine osnivanja kluba na leđima, po prvi puta su specijalno urađene i etikete koje potvrđuju njihovu autentičnost kao oficijelnih dresova.

Uz to, neizostavan motiv je i molekula soli na boku za ekipu iz Tuzle.  Imena i brojevi fudbalera ispisani su identičnom zlatnom bojom koja krasi grb kluba. Dresovi u  kojima će naši igrači  zablistati na Tušnju nastavljaju stogodišnju tradiciju crveno – crne kombinacije, ali uz posebnu fierce” crvenu’’ boju koja u prevodu sa engleskog znači “neustrašiva’’.

Fudbalere Slobode u novim dresovima, koji su poručeni još u februaru, ćemo moći vidjeti već u subotu u derbiju protiv Sarajeva na stadionu Tušanj od 19 sati, a ono što će posebno obradovati simpatizere i navijače kluba jeste da će dresovi biti dostupni za kupovinu u fan shopu FK Slobode odmah, za dostavu u septembru. 

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here