Utakmica 13. kola Druge lige Federacije BiH (grupa Sjever) između Slavena iz Živinica i Mladosti iz Malešića je odigrana, iako su uslovi bili katastrofalni.

Teren u Živinicama je bio u veoma lošem stanju zbog obilnih padavina, ali to nije smetalo glavnom sudiji da dopusti da se ova utakmica odigra.

Mladost je na kraju slavila sa 0:2, a iz Slavena su ogorčeni što se susret uopšte odigrao i ističu da je glavni sudija rekao da se može igrati kako ne bi izgubio dnevnicu za danas jer je stigao iz Odžaka.

“Za koga se igra fudbal?

Glavni sudija Juraj Kovčić dao je zeleno svjetlo za igranje današnje utakmice. Na slikama koje smo objavili sami možete vidjeti kakav je teren bio i uvjeti. Naše mišljenje – utakmica je trebala biti otkazana i da se pronađe novi termin.

Srećom niko od igrača nije povrijeđen. Sramotno suđenje i glavnog sudije gdje dva čista penala nije svirao za našu ekipu.

Jedino ova utakmica igrana je u ovim uvjetima, dok su sve ostale prekinute, kao npr. utakmica u Kalesiji.

Prije utakmice jedan od pomoćnih sudija rekao je kako nema uvjeta za igru, dok je glavni sudija Juraj Kovčić rekao da može se igrati kako ne bi izgubio dnevnicu za danas jer je došao iz Odžaka.

Ovo više nema smisla, dok drugi odgađaju i diriguju sebi termine naši momci se kupaju u blatu i vodi… Stidite se”, navodi se u objavi na zvaničnoj Facebook stranici NK Slaven.

https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/ys/r/T1oMBrgJQCd.png

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here