U trećem kolu najbolje kadetske lige u Sloveniji u Domžalama igrao se je derbi između istoimenog domaćina i Olimpije iz Ljubljane, a prvo ime susreta je bio sjajni 15-godišnji Luka Topalović koji je sa dva pogotka donio Domžalama pobjedu (2:1).

Pogotke Topalovića možete pogledati ovdje

https://fb.watch/7whHc5WRFi/

Ekipa Domžala ima i jednu zaostalu utakmicu, koju će odigrati nakdandno, ali to ne smeta talentovanom Luki koji je u dva susreta postigao tri pogotka i trenutno je prvi strijelac lige.

Nedavno je sa svojim vršnjacima Luka Topalović učestovao na međunarodnom turniru u Salzburgu, gdje je ekipa Domžala poražena u finalu minimalnim rezultatom 1:0 od Grasshoppera i zasluženo osvojila drugo mjesto. Iza sebe su ostavili ekipe Dinama iz Zagreba, Bayerna, Salzburga, Austrie iz Beča, RB Leipziga, AZ Alkmaara i MTK Budapeste.

Za Topalovića mnogi tvrde da je izvanserijski talenat, a to svakako potvrđuju i velika očekivanja ljudi u Domžalama, koji su sa njim potpisali profesionalni ugovor do ljeta 2024. godine, a Luka postao najmlađi u Evropi sa profesionalnim ugovorom (15 godina i 5 dana).

Luka Topalović je rođen 2006. godine u Sloven Gradcu (Slovenija), član je kadetskog sastava Domžala i reprezentativac Slovenije U-16, a od nedavno i reprezentativac Hrvatske.

1

Najmlađi je sin Stipe i Ivke Topalović, koji su iz Zabrđa kod Kotor Varoša, tako da talentovani Luka pored Slovenije i Hrvatske ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu.

Svoje prve nogometne korake je Luka Topalović napravio u Korotanu ( Slovenija), te je sa 8 godina bio izabran na Barceloninom kampu u Ptuju između 90 djece kao najbolji. Nakon toga proveo je sa roditeljima 10 dana u Barceloni, gdje je svojim trudom,  zalaganjem  na treningu i odličnim igrama na utakmici oduševio skaute i trenere Brcelone, koji i danas prate njegov razvoj.

Luka Topalović sa 8 godina u dresu Barcelone.

Luka sa peharom nakon osvojenog međunarodnog turnira u Zagrebu 2017. godine.

Treba napomenuti da je Luka odigrao i jednu utakmicu u dresu Barcelone, te postigao Hat-Trick.

U dresu Maribora je sa selekcijom U-13 učestovao na turniru Cristiana Ronalda na otoku Madeira, gdje je sa 17 pogodaka bio najbolji strijelac.

Samo za godinu dana je Luka u dresu Maribora osvojio nagradu za najboljeg strijelca, najboljeg igrača i bio uvršten u najboljih 11 sezone.

Luka je za selekciju Korotana U-13 igrao kao 11 godišnjak i postigao 46 pogodaka.

Iz pouzdanih izvora saznali smo da je Luka pračen od najvećih svjetskih klubova, kao i od menadžerskih agencija, koje spadaju u top pet u Evropi.

Luka iako je još jako mlad može se pohvaliti sa  mnogim nagrada koje je osvojio na raznim turnirima kao najbolji igrač ili strijelac,  takvih nagrada ima više od 20.

Treba napomenuti da roditelji Luke Topalovića stoje čvrsto na zemlji i imaju povjerenje u klub, vodstvo i struku, gdje Luka ima odlične uvjete za razvoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime