Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama, oglasio se na Facebooku komentarom nakon današnjeg poraza Hajduka od Slaven Belupa. Mamić se, dakako, oglasio iz Hercegovine, gdje je pronašao utočište u bijegu od hrvatskog pravosuđa, a komentar je usmjerio na nedavno objavljenu strategiju Hajduka.

Na svečanosti na kojoj su prije dva dana govorili predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i član Uprave Ivan Matana, strategiju koju je Matana razvio okupljenima je predstavio Gordan Kožulj, koji danas radi za tvrtku Deloitte, koja je također sudjelovala u razvoju strategije.

Kožulj je na početku iznio jasne ciljeve Hajduka do 2027. godine. Na Poljudu žele u tom razdoblju dvaput osvojiti prvenstvo, u ostalim sezonama biti drugi te osvojiti barem jedan Kup. Osim toga, dvaput namjeravaju igrati kvalifikacije Lige prvaka i Evropske lige, jednom skupinu Lige prvaka, jednom grupu Evropske lige, triput grupu Konferencijske lige, a u tom natjecanju očekuju jedan ulazak u šesnaestinu i jedan u osminu finala. Prosječna dob A ekipe kluba mora biti između 24 i 26 godina, a svake godine iz juniorske momčadi u Hajduku žele promovirati dva mlada igrača u prvu ekipu.

Mamić se na iste ciljeve osvrnuo u svom podužem obraćanju u kojem je na ciničan način komentirao planove Hajduka, a nije propustio ni istaknuti sebe kao “jedinog čovjeka koji je obećao deset titula zaredom i obećano ostvario.”

Prije dva dana sam saznao da komunizam nije mrtav i da se u 2021. godini još uvijek donose petoljetke i to ni više ni manje na području uspjeha u sportu. Ne organizacije, ne financija, nego uspjeha. Razmišljao sam dugo da li da to komentiram ili ne, jer ne želim biti hejter, ali smatram da je to zbog velikog broja upita koje sam primio i edukacije mladih moja obveza”, napisao je Mamić pa dodao:

“Za sve one koji žele biti uspješni u bilo kojem poslu poslušajte savjet od čovjeka koji je jedini obećao deset titula zaredom i obećano ostvario, te usput ostvario uspjehe kakve ovakvi planovi ne bi u 40 godina – manite se papira, odbora, samoupravljanja i planova, stvari se mijenjaju iz minute u minutu, svi vi odrasli na internetu to znate. Uspjeh dolazi samo ako ste onaj koji svoj posao živi 24 sata dnevno, 365 dana u godini! Kada taj uspjeh ostvarite, budite spremni da će vam ga sitne duše pokušati minirati i omalovažiti! Usudite se biti uspješni, usudite se biti vanzemaljci! Donošenje petoljetki o vremenskoj prognozi, količini UV zračenja i kvaliteti zraka pustite onima koji za to imaju vremena.”

https://www.facebook.com/ZdravkoMamic/posts/440037004145138

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here