Denis Alijagić, 18-godišnji napadač Slavije iz Praga, u budućnosti želi igrati za reprezentaciju Češke, potvrdio je to na svom Instagram profilu.

Alijagić je veliki fudbalski dragulj, te je naša reprezentacija sigurno mnogo izgubila njegovim odabirom reprezentacije.

Alijagić posjeduje bosanskohercegovačko i češko državljanstvo, a također je mogao dobiti i hrvatsko. Nakon četiri utakmice za U-15 reprezentaciju Češke, novi pozivi nisu stigli i mediji iz ove zemlje navode da je njegov otac izgubio živce.

Zbog toga, talentovani napadač pristao je predstavljati BiH, tako da je igrao za sve selekcije od U-16 do U-19. Ipak, sada je odlučio ponovo predstavljati Češku, državu u kojoj je rođen.

Alijagić je napisao:

“Ovim postom želio bih zahvaliti Nogometnom savezu BiH na svemu što su učinili za mene kao igrača i kao osobu. Ujedno objavljujem da sam odlučio predstavljati Češku Republiku. Bio sam ponosan što sam mogao nositi nacionalni dres Bosne i Hercegovine i svaki meč sam želio pomoći timu sa što boljim učinkom. Upoznao sam mnogo prijatelja na nekoliko okupljanje reprezentacije i rado ću se ponovno sresti u civilnom ili fudbalskom životu. Zahvalio bih se i svim trenerima koji su mi pomogli u karijeri i uvijek ću biti zahvalan na tome. Držim vam palčeve i nastavit ću pratit vaše utakmice. Odlučio sam predstavljati svoju domovinu u kojoj sam se rodio, a to je Češka. Drago mi je što su treneri pokazali interes za mene i vjerujem da ću u budućnosti biti punopravni reprezentativac.”

Alijagić je u aktuelnoj sezoni za Vlasim odigrao devet mečeva u kojima je postigao šest golova i zabilježio četiri asistencije.

https://www.instagram.com/denis_alijagic/?utm_source=ig_embed

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here