U Lvivu će sutra biti odigran meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u kojem će se reprezentacija Bosne i Hercegovine sastati sa selekcijom Ukrajine.

Ovo će ujedno biti i prvi međusobni susret ova dva nacionalna tima.

Zmajevi su večeras na Lviv Areni odradili službeni trening, a na istom mjestu sutra u 20.45 sati po centralnoevropskom vremenu (21.45 po lokalnom) će biti odigrana utakmica.

Meč će suditi Felix Zwayer iz Njemačke, a pomagat će mu Marco Achmüller i Christian Dietz. Četvrti sudija je Sven Jablonski, dok su VAR sudije Bastian Dankert (glavni) i Jan Seidel (asistent).

Na fotografija sa treninga ne vidi da je sa saigračima radio Gojko Cimirot, veznjak Standarda iz Liježa, koji se u Kazahstanu žalio na povredu.

S druge strane FSBiH je objavio fotografije “zvijezda iz sjene”, odnosno pojedinih članova delegacije među kojima je predsjednik Vico Zeljković, potpredsejdnici Ivan Beus i Irfan Durić.

Rame uz njih su i predsjednikovi savjetnici Marko Miličić i Zvjezdan Misimović, generalni sekretar Adnan Džemidžić, pojedini članovi Izvršnog odbora, ali i lokalni političari koji su u bliskim vezama sa pojedinim članovima Izvršnog odbora FSBiH, s obzirom na to da su bili i dijelom delegacije koja je putovala u Kazahstan. Zanimljivo, osim Zeljkovića i Durića, FSBiH do večeras nije objavljivao fotografije članova delegacije, vjerovatno i zbog činjenice da nekoliko reprezentativaca nije dobilo vize za Nur Sultan. Srećom, Zmajevi su pobijedili Kazahstan, a “zvijezde iz sjene” su odlučile da se pokaže javnosti…

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here